Cart

No products in the cart.

Grimms Het Meisje Zonder Handen (NL, 8+)

Programme

Het Meisje Zonder Handen is een van de wat meer duistere sprookjes van de gebroeders Grimm. Een arme molenaar sluit een duivelse deal, waardoor zijn dochter haar handen kwijtraakt. Wat nu? Tijdens deze fusie van muziek en storytelling ontdekken we dat het meisje een bijzondere oplossing voor deze lastige situatie heeft.

Actrice Daantje Idelenburg, regisseur Rianne Meboer, schrijver Adam Gidwitz en musici van Ensemble Klang gaan aan de haal met deze fabel in Grimm’s Het Meisje Zonder Handen. Zij begeleiden het verhaal met de bontgekleurd en inventief muziek van Steven Mackey en brengen zo de wereld van Grimm op betoverende wijze tot leven. De Amerikaanse componist Mackey, die eerder een GRAMMY won voor zijn werk, schreef speciaal voor deze voorstelling nieuwe muziek.

Het van oorsprong duistere verhaal van de gebroeders Grimm werd voor dit project bewerkt door auteur en verteller Adam Gidwitz, maker van de podcast Grimm, Grimmer, Grimmest. Daantje Idelenburg, die naast actrice ook schrijfster is, schreef vervolgens de Nederlandse bewerking van dit bijzondere sprookje van Grimm. En wees gerust, ondanks het wat duistere karakter van dit sprookje is de gruwel een greintje en eindigt het nog lang en gelukkig.

CREDITS
Composer, Steven Mackey
English version written and adapted by Adam Gidwitz
Dutch version translated and adapted by Daantje Idelenburg
Director, Rianne Meboer
Sound, Nina Kraszewska

Performed by Ensemble Klang and Daantje Idelenburg

Performances

  • 10 May 2024, Premiere, Korzo, The Hague
  • 1 June 2024, Oranjewoud Festival
  • 3 November 2024, Theater Veerensmederij, Amersfoort
  • 1 December 2024, Muziekgebouw, Amsterdam